جرایم غیرعمد

اجاره وثیقه برای زندانیان جرایم غیرعمد

مجازات انواع جرم

به هر گونه رفتاری از قبیل فعل يا ترك فعل كه در متن قانون به طور صریح برای آن مجازات مشخص شده است،‌ جرم می گویند. انجام و ارتکاب جرم عملی است كه قانون عمومی جامعه را دچار اختلال و بی‌نظمی می‌کند لذا برای آن مجازات مشخص شده است. به طور کلی نظم عمومی به امنيت خاطر و آرامش مردم یک جامعه گفته می شود.

در این مقاله گروه اجاره سند راه گشا، قصد دارد در خصوص انواع جرم‌ و مجازات آن ها اطلاعات مختصر و کلی را در اختیار شما عزیزان قرار دهد.

عناصر مشترک در هر جرم

قانونی؛ يعنی وصف مجرمانه به تعيين قانون باشد.
معنوی؛ يعني جرم بايد با قصد و نیت مجرمانه باشد.
مادی؛ يعنی جرم به صورت عمل فيزيكی انجام شده باشد.

انواع جرم

به طور کلی جرایم به دو دسته جرایم عمدی و جرایم غیر عمدی تقسیم‌بندی می‌گردند.

در واقع جرایم غیر عمد جرایمی هستند که فرد مرتکب آن بدون سوء قصد و نیت و نقشه قبلی مرتکب آن گردیده است.

معاونت در جرایم غیر عمدی نیز از جمله روش‌های وقوع جرم است که مرتبط با جرایم غیر عمدی می‌باشد و در این دسته قرار می‌گیرد.

بنا به متن صریح ماده ی ۱۴۵ قانون مجازات اسلامی:

(تحقق جرایم غیر عمدی منوط به احراز تقصیر مرتکب است . در جنایات غیر عمدی اعم از شبه عمدی و خطای محض مقررات کتاب قصاص و دیات اعمال می‌شود.)

و در تبصره همین ماده چنین مقرر گردیده است:

(تقصیر اعم از بی احتیاطی و بی مبالاتی است . مسامحه، غفلت، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات دولتی و مانند آنها حسب مورد از مصادیق بی احتیاطی و بی مبالاتی محسوب می‌شود.)

 

همانگونه که در تبصره ماده مذکور بی احتیاطی و بی مبالاتی تقصیر مجرم جرائم غیرعمد می‌باشد و قطعا مجازات مشخص شده برای مجرم جرائم غیرعمد شدیدتر از جرائم عمد خواهد بود. ناگفته نماند که شرایط یک پرونده با پرونده دیگر قطعا متفاوت خواهد بود.

مرخصی برای جرایم غیر عمد

حال این سوال پیش می‌آید که آیا در جرایم غیر عمد و برای مرتکبین آن آیا امکان استفاده از مرخصی وجود دارد و یا خیر؟

قطعا نظر دادن قطعی در این مورد در صلاحیت ما نبوده و نظر قطعی و مورد استناد نظر مرجع قضایی و قاضی محترم پرونده خواهد بود چرا که شرایط و زوایای هر پرونده متفاوت بوده و کوچکترین تفاوتی گاهی رای و نتیجه نهایی پرونده را به طور کل عوض می‌کند.

اما اگر به طور کلی بخواهیم عنوان کنیم جواب سوال فوق آری است. در اغلب موارد فرد مجرم می‌تواند از حق مرخصی خویش استفاده کرده و به اهداف خود برسد که این اهداف می‌تواند جلب رضایت شاکی یا شاکیان پرونده باشد و یا جبران خسارات وارده بر ایشان و یا حتی رسیدگی فرد مجرم به خانواده خویش چرا که ممکن است فرد مجرم سرپرست خانواده خویش باشد و با زندانی شدن و گرفتار شدن وی کل خانواده دچار مشکل شوند.

در نتیجه با توجه به نوع و شدت جرم یا اتهام فرد مجرم یا متهم قاضی محترم دستگاه قضایی اقدام به تعیین قرار وثیقه برای وی می‌کند و در اینجاست که این فرد و خانواده و نزدیکانش بیش از قبل با عباراتی همچون وثیقه برای مرخصی زندانی ٬ وثیقه گذاشتن برای زندانی ٬ گذاشتن سند برای زندانی ٬ وثیقه برای آزادی زندانی ٬ وثیقه برای مرخصی زندانی روبرو خواهند شد و حتی در شرایطی علاوه بر اینها با عباراتی همچون اجاره سند برای دادسرا و اجاره سند برای دادگاه ٬ سند ملکی اجاره‌ای ٬ سند اجاره‌ای برای زندانی ٬ اجاره سند ٬ اجاره انواع سند و قیمت سند اجاره‌ای برای دادسرا و سند اجاره‌ایبرای مرخصی زندانی نیز مواجه خواهند شد و سوالات دسته دوم چه زمانی برای فرد مجرم و خانواده وی ایجاد می‌شود؟

زمانی که مجرم یا خانواده و نزدیکانش فاقد سند و وثیقه باشند.در این باب کمی توضیح خواهیم داد تا ابهامات شما عزیزان برطرف شود:

اگر فرد مجرم فاقد ملک شخصی باشد. نه خود و نه خانواده و نزدیکانش.

یا اگر هم ملکی وجود داشته باشد ارزش آن به اندازه قرار وثیقه تعیین شده توسط قاضی محترم پرونده نباشد.

اینجاست که با عباراتی همچون اجاره سند و وثیقه روبرو می‌شویم. در چنین شرایطی فرد مجرم یا متهم نیاز به اجاره سند و وثیقه دارد تا بتواند از حق مرخصی خویش استفاده کرده و همانطور که قبل‌تر ذکر کردیم به اهداف خود برسد.

شرایط سند ملکی برای وثیقه

آیا هر سندی مناسب سپردن جهت وثیقه برای دادگاه و دادسرا است و یا باید دارای شرایط خاص و مشخصی باشد؟

کاملا واضح و روشن است. وثیقه گذاشتن برای زندانی و همچنین سپردن سند برای دادسرا و دادگاه به همین راحتی هم نیست و اولین قدم در این راستا قطعا این است که سندی داشته باشیم که شرایط و ارزش آن کاملا مطابق با شرایط اعلام شده توسط قاضی محترم پرونده باشد.

تامین وثیقه برای دادگاه و تامین سند برای دادسرا شرایط و مراحل خاصی دارد. قرار وثیقه مشخص شده برای زندانی از جانب دستگاه رسیدگی کننده به پرونده می‌تواند سند ملکی یا کفالت یا فیش حقوقی و … باشد. که در این مقاله ما در مورد شرایط سند ملکی برای وثیقه خواهیم پرداخت.

با توجه به نوع و میزان و شدت جرم انجام شده توسط مجرم یا اتهام وارده به فرد متهم قاضی محترم پرونده قرار وثیقه را مشخص کرده و در پرونده ذکر می‌کند.

فرد مجرم و یا خانواده ایشان سندی را به عنوان وثیقه به دادگاه یا دادسرا معرفی می‌کنند.

کارشناسی که معتمد مرجع قضایی باشد به ملک مورد نظر اعزام شده تا ملک ارایه شده را ارزش‌گذاری کند.

اگر ارزش ملک هم‌تراز و یا بیشتر از قرار وثیقه تعیین شده از جانب قاضی محترم باشد کارشناس محترم آن را تایید کرده و به دادگاه ودادسرا اعلام می‌کند و ماجرا ختم به خیر می‌شود.

و صد البته بهتر است که قبل از شروع هرگونه معامله و عقد قرارداد مبنی بر اجاره سند یا تامین سند اجاره‌ای برای دادگاه یا تامین سند اجاره‌ای برای دادسرا و سند اجاره‌ای برای مرخصی زندانی، با انواع سند و اعتبار قانونی آن‌ها آشنا شوید.

این مطلب را نیز بخوانید: مراحل تامین وثیقه و اجاره سند

در نظر داشته باشید با اطلاعات ناکافی یا ناقص و یا حتی غلط وارد معامله‌ای ناامن نشوید چون بعد از وقوع این اتفاق وعقد قرارداد، برای حل مشکل خود باید به مراکز قانونی و قضایی مراجعه کنید و بدین ترتیب نه تنها مشکل فرد زندانی اعم از مجرم یا متهم حل نمی‌شود بلکه مشکل دوچندان شده و مشکلی جدید نیز اضافه می‌شود.

انواع سند

-سند مشاع
-سند شش دانگ
-سند مفروز
-سند منگوله دار
-سند تک برگ
-سند اعیان
– سند عرصه
-سند وقفی
-سند ورثه‌ای
-سند المثنی
-سند معارض
-سند شورایی
-سند وکالتی
-سند بنچاق
-سند رهنی

که توضیح مفصل و کامل در مورد تک تک این اسناد در این مقاله نمی‌گنجد لذا کارشناسان ما در موسسه اجاره سند راه‌گشا همواره آماده اطلاع‌رسانی و ارایه مشاوره رایگان به شما عزیزان هستند و بیش از یک دهه است که در این امر خطیر با آماده خدمت‌رسانی به هموطنان عزیزمان بوده‌ایم و سابقه درخشان و بی‌شبهه ما گواه همین ادعا است.

قیمت اجاره سند

مبحث مهم دیگری که قطعا در هر کار و معامله‌ای مورد توجه خواهد بود و اهمیت بسیار زیادی دارد بحث مالی و ریالی انواع معامله‌ می‌باشد.

هرگز نمی‌توان در یک مقاله یا حتی در تبلیغات قیمت خاص و مشخصی را اعلام کرد چرا که مباحث قضایی بندها و تبصره‌های فراوانی داشته و هر جرم و اتهامی با توجه به شرایط خود و ابعاد پرونده و ضوابط قانونی باید بررسی شده و هزینه‌های آن تعیین و اعلام شود.

اما چیزی که واضح و مبرهن است این موضوع است که در هر معامله‌ای قطعا باید شرط انصاف و عدالت و همچنین جوانب قانونی برای هر دو طرف قرارداد رعایت شده و سود و زیان هر دو طرف مدنظر قرار گیرد و سنجیده شود تا مبادا به یکی از طرفین خواسته یا ناخواسته ظلمی روا شود.

این مطلب را نیز بخوانید: اجاره ی سند

به خصوص در معاملاتی اینچنین که یک طرف قرارداد فرد زندانی بوده که خود و خانواده وی به اندازه کافی نگرانی و استرس و اضطراب دارند و درگیر مشکلات ناشی از شرایط پیش آمده هستند و طرف دیگر صاحب ملکی است که میخواهد اقدام به گذاشتن وثیقه برای زندانی و ارایه سند برای مرخصی زندانیکند و ممکن است این ملک تمام دارایی و اندوخته خود و خانواده‌اش باشد لذا در نظر گرفتن حق و حقوق هر دو طرف الزامی می‌باشد.

موسسه اجاره سند راه‌گشا با سابقه‌ای بیش از یک دهه همانند همیشه در خدمت شما عزیزان است تا با ارایه خدمات مشاوره‌ای در باب پرونده شما اعم از هزینه و مراحل انجام کار شما را در این راستا یاری کرده و باری از دوش شما و نگرانی‌هایتان بردارد.

تکلیف وثیقه در صورت فرار متهم چه می‌شود؟

در بحث اجاره سند (اجاره سند برای دادگاه- اجاره سند برای آزادی زندانی- تامین وثیقه برای آزادی زندانی – تامین وثیقه برای زندانی-اجاره سند برای دادسرا-سند اجاره‌ای برای مرخصی زندانی- سند اجاره‌ای برای دادسرا- سند اجاره‌ای برای دادگاه) به خصوص برای مالک و فرد اجاره‌دهنده سند این سوال پیش می‌آید که در صورت فرار زندانی تکلیف وثیقه چه می‌شود؟ و این نگرانی همواره با وی خواهد بود.

همانطور که گفتیم به دور از انصاف است که در یک معامله که دو طرف حضورد دارند تنها به حقوق و نگرانی‌های یک طرف اشاره شود. قطعا فرد اجاره‌دهنده سند و وثیقه نیز نگرانی‌هایی داشته و حقوقی نیز دارد.

که مهم‌ترین آنها این است که اگر زندانی (متهم یا مجرم) به خصوص فرد متهم که جرم و بزه وی اثبات شده و ممکن است متهم به پرداخت جریمه هنگفتی شده باشد و یا حکم صادر شده برای وی شامل تحمل حبس طولانی مدتی باشد اگر بعد از خروج از زندان فرار کنند چه اتفاقی می‌افتد؟ تکلیف وثیقه در صورت فرار متهم چه می‌شود؟

اگر با گذاشتن وثیقه و خروج زندانی از زندان به عهد خود عمل نگرده و به اصطلاح فرار کند و دیگر به زندان بازنگردد و خود را به مراجع قضایی معرفی نکند مفهوم ضبط وثیقه پیش می‌آید.

ضبط وثیقه یعنی چه و به چه مفهومی است؟

ضبط وثیقه یعنی پس از فرار زندانی ( متهم یا مجرم) در صورت تحقق شرایط ضبط، مالی که توسط وثیقه‌گذار معرفی شده است به میزانی که در قرار پرونده ذکر شده، در اختیار قاضی قرار می‌گیرد تا از محل آن زیان ناشی از جرم که بر بزه‌دیده وارد شده است را جبران کند. مازاد آن نیز باید به وثیقه‌گذارعودت داده شود.

این مطلب را نیز بخوانید: تامین وثیقه برای حبس تعزیری

آیا در هر شرایطی برای هر جرمی و هر میزان وثیقه همه مراحل و قوانین یکی بوده و قاضی محترم پرونده دستور ضبط وثیقه را صادر می‌کند؟

قطعا خیر.

برای ضبط وثیقه نیز مانند دیگر موارد قانونی شرایط و مقرراتی وجود دارد.
که به صورت اجمالی و مختصر به بررسی شرایط ضبط وثیقه می‌پردازیم.

شرایط ضبط وثیقه

پس از آشنایی با مفاهیم وثیقه و تامین وثیقه و مفهوم ضبط وثیقه ، باید به این نکته بپردازیم که در چه شرایطی مقام قضایی مجاز به ضبط وثیقه خواهد بود؟ و در چه شرایطی قاضی محترم پرونده دستور ضبط وثیقه را صادر می‌کند؟

فقط در شرایط زیر امکان ضبط وثیقه وجود دارد:

۱- دادگاه حضور متهم را لازم بداند اما متهم در دادگاه حاضر نشود؛
۲- در مهلت یک‌ماهه‌ای که دادگاه از تاریخ ابلاغ به فرد وثیقه‌گذار می‌دهد، وی قادر به حاضر کردن متهم در دادگاه نباشد؛
۳- عدم حضور متهم و یا عدم توانایی وثیقه‌گذار برای حاضر کردن متهم نزد دادگاه بدون عذر موجه ؛
۴- الزام به حضور متهم در دادگاه .
۵- ابلاغ احضاریه به متهم یا وثیقه‌گذار به صورت واقعی باشد و نه قانونی. یعنی به خود شخص ابلاغ شده باشد.

پس اگر متهم در در دادگاه حاضر شود و یا عدم حضورش همراه با عذرموجهی باشد، امکان ضبط وثیقه وجود نخواهد داشت.

دستور ضبط وثیقه

در صورت عدم حضور متهم در دادگاه بدون عذر موجه علی‌رغم دستور قاضی و یا اگر وثیقه‌گذار با وجود ابلاغ دادگاه مبنی بر تحویل متهم و گذشت بیش از یک ماه، بدون عذر موجه متهم را در دادگاه حاضر نکرده باشد قاضی محترم پرونده دستور ضبط وثیقه را صادر می‌کند.

البته در این موارد دادستان اقدام به صدور دستور ضبط وثیقه به میزان مبلغ مندرج در قرار وثیقه خواهد کرد.

مراحل ضبط وثیقه

پس از دستور دادستان و بدون نیاز به صدور اجراییه، دستورضبط وثیقه براساس قوانین اجرای احکام مدنی در معاونت اجرای احکام کیفری دادسرا به اجرا گذاشته خواهد شد. اجرای احکام در صورت مال بودن وثیقه با مزایده آن و در غیر این صورت، به میزان مقرر در قرار از وثیقه ضبط خواهد کرد.

پس از کارشناسی وثیقه توسط کارشناس رسمی دادگستری، شخص وثیقه‌گذار نیز می تواند در مزایده شرکت کند و با پرداخت مبلغ تعیین‌شده، مال مورد وثیقه را مجددا به مالکیت خود درآورد. همچنین هزینه‌های مربوط به اجرای این حکم نیز از مبلغ وثیقه کسر خواهد شد.

در پایان مازاد مبلغ، به وثیقه‌گذارعودت داده خواهد شد.

مهلت تحویل متهم توسط وثیقه‌گذار

بر اساسماده ۲۳۰ آیین دادرسی کیفری، اگر شخص دیگری برای متهم وثیقه سپرده باشد، به فرد وثیقه‏‌گذار اخطار داده می‌شود که ظرف مدت یک ماه فرد متهم را تحویل دهد. در صورت ابلاغ واقعی اخطاریه و عدم تحویل متهم، به دستور دادستان، از وثیقه معادل وجه قرار، ضبط می‌شود.

بخشنامه ضبط وثیقه

به دلیل شایع بودن صدور و تبعات و الزامات قرار وثیقه ، دستگاه قضایی بخشنامه‌های مختلفی در این باره صادر کرده است. از جمله آنها می‌توان به بخشنامه دادستان کل کشور مبنی بر پذیرش اموال منقول به جای اموال غیرمنقول اشاره کرد.

متن این بخشنامه این قرار است:‌ از آنجا که براساس گزارش‌های رسیده و بازرسی‌های به عمل آمده، تعداد زیادی از جمعیت کیفری وارد شده به زندان‌های سطح کشور را افرادی تشکیل می‌دهند که به صورت کوتاه مدت به ندامتگاه اعزام می‌شوند و تعداد قابل توجهی از این متهمان به علت ناتوانی در معرفی کفیل یا وثیقه، اتمام وقت اداری یا تقارن با ایام تعطیل و طولانی شدن فرایند معرفی وثیقه ملکی و تشریفات ارزیابی و توقیف آن، به زندان معرفی می‌شوند.

این مطلب را نیز بخوانید: آیا زندانی مهریه با سند آزاد می شود؟

لذا مقتضی است به منظور تسهیل فرایند پذیرش تأمین و پرهیز از بازداشت متهمان به علل ذکر شده و در راستای اجرای بند (خ) ماده ۲۱۷ قانون آیین دادرسی کیفری، با یادآوری تبصره ماده ۲۲۶ این قانون، نسبت به پذیرش وثایق معرفی شده از نوع اموال منقول نظیر خودرو، طلا و … اقدام شود و در مورد خودرو چنانچه ارزش متعارف آن به تشخیص مقام قضایی تکافوی میزان وثیقه صادره را بنماید با مراجعه وثیقه‌گذار و ملاحظه مدارک معتبر و احراز مالکیت وی، دستور توقیف صادر و خودرو با مسئولیت وثیقه‌گذار به پارکینگ‌های مجاز معرفی و قبض مربوط در پرونده نگهداری و قرار قبولی وثیقه صادر شود .

ضبط وثیقه ملکی

گفتیم که فرد می‌تواند اموال منقول و غیرمنقول و یا وجه نقد و یا ضمانت‌نامه بانکی برای وثیقه ارائه دهد. با توجه به این که توقیف اموال غیرمنقول به صورت سندی است، بسیاری از افراد تمایل دارند که مال غیرمنقول را به عنوان وثیقه معرفی کنند.

درصورت دستور ضبط مال غیرمنقول وثیقه ، فرد می‌تواند نسبت به دستور ضبط وثیقه در مدت ده روز از تاریخ ابلاغ دستور اعتراض کند. در صورت عدم اعتراض و یا رد شدن اعتراض و قطعی شدن دستور، واحد اجرای احکام برای به مزایده گذاشتن ملک اقدام کرده و ابتدا ملک مورد نظر کارشناسی شده و مزایده در روزنامه رسمی کشور آگهی شده و تاریخ آن اعلام خواهد شد.

پس از مزایده، مبلغ قرار به همراه هزینه کارشناس و سایر هزینه‌های مزایده از محل فروش ملک کسر شده و مازاد آن به وثیقه‌گذار عودت داده خواهد شد.

در پایان شرکت تامین وثیقه راهگشا با بیش از یک دهه سابقه درخشان و خوش نام در زمینه سند اجاره‌ای و تامین وثیقه و قرار وثیقه همواره کنار شما عزیزان بوده و برای یافتن جواب سوالات خویش در کوتاه‌ترین زمان ممکن می توانید از راه‌های ارتباطی (واتساپ – تلفن – مراجعه حضوری) با کارشناسان ما ارتباط برقرار کرده و از راهنمایی‌های ایشان بهره‌مند شوید.

کلیه کارها و اعمال انجام شده در موسسه راه‌گشا طبق قوانین مصوب دستگاه قضایی کشور اجرا خواهد شد و شما عزیزان می‌توانید با خیالی آسوده در این راه پر از دلواپسی کارهای خود را به تیم ما بسپارید تا هرچه سریعتر عزیزانتان را به آغوش امن خانواده خویش بازگردانید.

باشد که روزی برسد که در ایران عزیز و پهناورمان نه جرم و بزهی اتفاق بیفتد نه به مظلومی جفا شده و نه مجرمی خواسته یا ناخواسته اسیر و گرفتار شود.

4.7/5 - (11 امتیاز)
Call Now Button